Få din elektronik att hålla längre

Om du vill att en pryl ska hålla så länge som möjligt måste du se till att ta hand om den. Det vet nästan varenda människa. Sällan har det någon betydelse om det handlar om möbler, kläder, skönhetsartiklar eller elektronik. För att saker inte ska gå sönder eller bli förstörda av smuts krävs det ett visst underhåll. Det är vanligt att man tar hand om hemmet och hänger upp kläderna snyggt efter tvätten, men elektroniken glöms allt som oftast bort. Trots det använder vi oss av den varje dag.

Underhåll för vardaglig elektronik

Hur ska man då gå tillväga för att säkerställa att man har gjort det yttersta för att elektroniken ska hålla länge? Vi har lösningen på problemet! Skulle det vara så att en elektronikpryl, t.ex. en lampa, har gått sönder kan det vara svårt att laga den med klassiskt underhåll. Då är det bättre att du vänder dig till www.lampgallerian.se för att köpa en ny.

I tangentbordet på din dator samlas det otroligt stora mängder med bakterier och smuts. Rekommendationen är att du ska rengöra tangentbordet en gång i veckan – som minst. Visste du t.ex. att tangentbordet har en smuts- och bakterienivå som är 40 gånger högre än din toalett. Enklaste sättet att rengöra det är att skaka ut smulorna och rengöra tangenterna med en liten mängd såpa på en trasa.

Mobiltelefonen är ytterligare en pryl som vi använder oss av dagligen och som drar till sig mycket smuts. Här är det bäst att använda sig av servetter som är framtagna för rengöring av mobiltelefoner. Rengör alla sidor av mobilen och rengör även hörlurarna. Kom ihåg att du alltid måste vara mycket restriktiv med vatten när du rengör din elektronik.