Erbjud elektronikservice via egen hemsida

De flesta svenskar har någon form av elektronik hemma som kräver service då och då. Mobiltelefoner, datorer, läsplattor eller TV-apparater, för att bara nämna några. Om du är tekniskt kunnig kan det därför vara mycket lönsamt att driva ett företag som lagar och utför service på elektronik. Men för att nå ut till kunderna kan du behöva satsa på marknadsföring och en egen hemsida.

Vänd dig till Wasabiweb, en webbyrå i Stockholm, om du vill få snabb hjälp. Här kan du få en hemsida som är baserad på dina önskemål kring utseende och funktion. Du får också hjälp med content marketing, annonsering på Google Ads, sökmotoroptimering och strategier som stärker dina intäkter. Denna webbyrå i Stockholm har många strängar på sin lyra och erfaren kompetens inom digital marknadsföring.

Otillräcklig återvinning

Bland det elektronikavfall som har högst påverkan på klimatet finns mobiltelefoner, men väldigt få av dem återvinns. Experter menar att det bästa vore om mobilerna användes i så många år som möjligt, för miljöns skull. I olika undersökningar har man kommit fram till att cirka 20 till 25 miljoner mobiltelefoner ligger i svenska hem och kontor utan att användas. Sebastian Holmström som renoverar mobiler menar att det enkelt går att fördubbla livslängden på telefonerna. Det är lönsamt att reparera och sälja tidigare använda mobiler, och det finns en global marknad.

Satsa på marknadsföring

Med marknadsföring kan du enklare skaffa in kunder till företaget, och bygga bra och starka relationer med dem. Du kan först göra marknadsundersökningar för att se vilka målgrupper det är som behöver dina reparationstjänster, och bevaka branschen. På detta sätt vet du vad konkurrenterna gör i förhållande till dina målgrupper. Du behöver utforma marknadsföringen så att den följer lagen, och visa tydligt att det är reklam. Visa också vem det är som är ansvarig, och se till att din marknadsföring inte är vilseledande. Den behöver förmedla hjälpsam information kring de tjänster du erbjuder. En fördel med att reparera mobiler och annan teknik är att det är en hållbar verksamhet, vilket du kan kommunicera ut till presumtiva kunder.

SEO – sökmotoroptimering

Genom att ta hjälp från webbyrån Wasabi i Stockholm kan du satsa ordentligt på marknadsföring och SEO. Sökmotoroptimering eller SEO syftar till att göra hemsidor mer synliga för kunderna genom att skapa bra placeringar i sökmotorerna. Sökmotoroptimering är en komplex konst men har olika regler som ger utdelning när de följs. När din hemsida som erbjuder reparationer kommer högt upp i sökresultaten kan den skapa konvertering, det vill säga att besökarna kontaktar dig eller beställer en reparationstjänst. Du kan få in en större mängd trafik till hemsidan med hjälp av en noggrann optimering, med on-page och off-page SEO. Wasabi kan också hjälpa dig med backlinks, page titles och mycket mer.